Gjenerali sionist: Përballja me Iranin i ngjan perballjes së Perëndimit me BRSS

Publikuar në Jan. 16, 2022, 11:32 a.m.

"Irani është një sfidë e thellë strategjike, shumë përtej thjesht një kërcënimi bërthamor. Përballja me të është si përballja e Perëndimit me BRSS gjatë Luftës së Ftohtë."

Në një artikull për Forcat e Jeruzalemit në gazetën sioniste Israel Hayom (6 janar 2022), thuhej se "Pavarësisht humbjes së gjeneralit Soleimani, Irani vazhdon të përparojë me të gjitha forcat në të gjitha frontet dhe ruan entuziazmin e tij revolucionar".

Në analizën e shkruar nga Yoav Limor, gjeneral brigade në pension, ish-kreu i njësisë kërkimore të ushtrisë së regjimit sionist, Dror Shalom tha: "Irani është një sfidë e thellë strategjike që shkon përtej thjesht një kërcënimi bërthamor. Përballja me të është e ngjashme me konfrontimin e Perëndimit. me BRSS gjatë Luftës së Ftohtë.”