Ibrahim el-Emin: Hezbollahu tani mund ta nisë luftën vetë / Raketat e tij jo vetëm kanë saktësi precize, por edhe fuqi të jashtëzakonshme shkatërruese

Publikuar në Gus. 26, 2022, 2:53 a.m.

Gazetari libanez i lidhur me Hezbollahun, Ibrahim el-Emin, i cili shërbeu si kryeredaktor i el-Akhbar, në një program të transmetuar në el-Manar TV më 12 gusht 2022, tha se Hezbollahu është gati për luftë me Izraelin dhe se ai ka fituar aftësinë për të nisur një konflikt ndryshe nga e kaluara.

Gazetari libanez i lidhur me Hezbollahun, Ibrahim el-Emin, i cili shërbeu si kryeredaktor i el-Akhbar, në një program të transmetuar në el-Manar TV më 12 gusht 2022, tha se Hezbollahu është gati për luftë me Izraelin dhe se ai ka fituar aftësinë për të nisur një konflikt ndryshe nga e kaluara. Gazetari i famshëm deklaroi se Hezbollahu posedon raketa precize me kapacitet të madh të cilat mund t'i bëjnë qytetet izraelite të duken si lagjja Bejrut-Dahiya pas Luftës së Dytë të Libanit dhe se Hezbollahu ka arritur kapacitetin ushtarak për të bllokuar trafikun detar në Mesdhe dhe Detin e Kuq. el-Emin thotë po ashtu se Hezbollahu posedon një njësi speciale që mund të pushtojë "Izraelin" dhe të çlirojë një pjesë të tij.

Ibrahim el-Emin: Nuk është sekret. Edhe izraelitët po flasin për këtë. Ekziston edhe një njësi e përgatitur për operacione sulmuese midis forcave ushtarake të Rezistencës. Në kuadër të përpjekjeve për të çliruar një pjesë të tokës së pushtuar palestineze nga izraelitët...

Sot, Rezistenca ka aftësinë për të nisur një luftë.

 Prezantuesi: Ashtu?

el-Emin: Po, ndoshta në të kaluarën Rezistenca nuk donte të fillonte një luftë, por sot mundet nëse dëshiron. Fillimi i një lufte kërkon një strategji tjetër, një përgatitje tjetër; një lloj tjetër komandimi operativ, aftësi humanitare dhe ushtarake… Rezistenca ka arritur një nivel që do ta lejojë atë të nisë një luftë.

Prezantuesi: Unë mendoj se tani po bëhet fjalë për raketa precize...

el-Emin: Nuk po flasim vetëm për saktësinë. Raketat tani kanë fuqi të madhe shkatërruese. Atë që pamë në Dahiye [Bejrut] në vitin 2006 si pasojë e bombardimeve "izraelite", këtë herë raketat e Rezistencës mund të tregojnë në qytetet e "Izraelit".

Regjimi sionist e di gjithashtu se Rezistenca ka aftësinë për të luftuar në det pa pasur nevojë të arrijë në breg. Kjo aftësi i lejon atij të ndërpresë të gjithë trafikun detar, jo vetëm në Mesdhe, por edhe në një pjesë të Detit të Kuq.Burimi : Medya Şafak