Zyrtari sionist: Lufta me pesë fronte është e pashmangshme / Palestinezët në territoret e pushtuara të vitit 1948 kanë 400,000 armë zjarri të drejtuara kundër izraelitëve

Publikuar në Prill 28, 2023, 2:03 a.m.

Ish-zyrtari ushtarak izraelit Isaac Brick paralajmëroi publikun sionist për një "luftë të pashmangshme me pesë fronte" e cila mund të jetë shkatërruese për ekzistencën e regjimit pushtues.

Ish-zyrtari ushtarak izraelit Isaac Brick paralajmëroi publikun sionist për një "luftë të pashmangshme me pesë fronte" e cila mund të jetë shkatërruese për ekzistencën e regjimit pushtues.

Brick u shpreh se “gjatë luftës së ardhshme, forcat e Hezbollahut do të kontrollojnë vendbanimet izraelite në Palestinën veriore, ushtria siriane dhe grupet aleate do të përdorin armë të avancuara për të luftuar në Golan, luftëtarët e Hamasit dhe Xhihadit Islamik do të përparojnë në territorin e pushtuar, mijëra persona të armatosur në Bregun Perëndimor do të hapin zjarr ndaj izraelitëve dhe se 400,000 armë zjarri në duart e palestinezëve në tokat e pushtuara të vitit 1948 do të përdoreshin për të luftuar me sionistët”.

Zyrtari sionist deklaroi se gjatë luftës së ardhshme, regjimi i pushtimit do të përballet me rreth 3500 raketa dhe mjete ajrore pa pilot në ditë, duke paralajmëruar se disa raketa do të "goditin me saktësi objektivat kryesore në Izrael", duke përfshirë Gush Dan.

Brick tha se forcat ajrore izraelite nuk do të jenë në gjendje të përballojnë zjarrin me raketa në aeroporte, duke thënë se as Iron Dome nuk do të arrijë të kap raketat e drejtuara me saktësi.Burimi : Medya Şafak