Irani paguan për rindërtimin e çdo shtëpie në Bregun Perëndimor të shkatërruar nga Izraeli / Irani ka furnizuar palestinezët me armë për 30 vjet në luftën kundër Izraelit

Publikuar në Prill 28, 2023, 2:06 a.m.

"Irani i jep Hamasit 150 milionë dollarë çdo vit. Shumëzojeni atë me 10 vjet, çfarë numri merrni? 1.5 miliardë dollarë! Nëse e shumëzoni me 20 vjet, është 3 miliardë dollarë. Është një matematikë e thjeshtë dhe vetëm shuma e paguar për Hamasin!"

Udhëheqësi i lëvizjes së Xhihadit Islamik Palestinez, Ziyad Nahale, bëri deklarata të rëndësishme në programin e transmetuar në Irakian Alghadeer TV (17 prill 2023). Këtu janë pikat më të rëndësishme:

Irani paguan për rindërtimin e çdo shtëpie në Bregun Perëndimor të shkatërruar nga Izraeli / Irani furnizon ose paguan shpenzimet për armët e përdorura nga palestinezët në luftën kundër Izraelit – kjo situatë zgjat 30 vjet.

“Ne kemi arritur të krijojmë pengesë kundër Izraelit. Në të kaluarën, ishte shumë e lehtë për Izraelin të sulmojë tokat arabe - Libanin, Sirinë dhe Gazën. Izraeli ende po bombardon Sirinë. Por shpresoj që gjërat të ndryshojnë sa më shpejt, mund të jap lajmin e mirë se kjo situatë në Siri të mos zgjasë shumë.

Mendoni pak… Rezistenca është mjaft e fortë për të mbushur të gjithë Izraelin në strehimore me bomba brenda një ore. Brenda një ore, katër ose pesë milionë izraelitë hynë në bunkerë. Falë rezistencës, balanca e fuqive u përmbys.

Në Gaza, vendet arabe kryejnë pagesa zyrtarisht. Por kur Izraeli shkatërron një shtëpi në Bregun Perëndimor sot, është Irani ai që paguan për rindërtimin. Armët që përdorin palestinezët për të luftuar gjithashtu vijnë nga Irani. Iranianët ose i paguajnë këto armë ose i japin vetë, kjo situatë është që tridhjetë vjet.

Kur llogaris paratë që iranianët u kanë paguar palestinezëve gjatë këtyre 30 viteve, janë miliarda dollarë. Njerëzit mund ta shohin këtë të habitshme. Këtu është matematika, llogarisni! Janë miliarda dollarë. Vendet arabe nuk kanë paguar as 100 dollarë për këtë”.

Irani i jep Hamasit 150 milionë dollarë në vit

"Irani i jep Hamasit 150 milionë dollarë çdo vit. Shumëzojeni atë me 10 vjet, çfarë numri merrni? 1.5 miliardë dollarë! Nëse e shumëzoni me 20 vjet, është 3 miliardë dollarë. Është një matematikë e thjeshtë dhe vetëm shuma e paguar për Hamasin!"Burimi : Medya Şafak