4.5 milionë njerëz vdiqën si rezultat i luftërave të SHBA-së pas 11 shtatorit

Publikuar në Maj 25, 2023, 2:29 a.m.

Një raport i ri ka zbuluar se luftërat e nisura nga SHBA në Lindjen e Mesme dhe Afrikën Veriore pas sulmeve të 11 shtatorit, në mënyrë direkte ose indirekte shkaktuan të paktën 4.5 milionë vdekje dhe shpërngulje të miliona njerëzve.

Një raport i ri ka zbuluar se luftërat e nisura nga SHBA në Lindjen e Mesme dhe Afrikën Veriore pas sulmeve të 11 shtatorit, në mënyrë direkte ose indirekte shkaktuan të paktën 4.5 milionë vdekje dhe shpërngulje të miliona njerëzve.

Sipas raportit të studimit të Projektit të Kostove të Luftës të Institutit Watson të Universitetit Brown, gati një milion njerëz janë vrarë drejtpërdrejt si rezultat i konflikteve në Afganistan, Irak, Pakistan, Siri, Jemen, Libi dhe Somali.Burimi : Medya Şafak