Fjalimi i Udhëheqësit të Revolucionit Islamik, Ajetullah Khamaneit për Përmbytjen e Aksa-s

Publikuar në Tet. 14, 2023, 12:15 a.m.

Një tjetër çështje janë zhvillimet politike dhe ushtarake që kanë tërhequr vëmendjen e botës ditëve të fundit. Këto janë operacione të paprecedenta të filluara nga shenjtorët palestinezë. Nuk mund të injorojmë dhe të qëndrojmë indiferent ndaj kësaj ngjarjeje të rëndësishme. Për fat, autoritetet ishin në pozicionin e duhur. Juve, kombi im i dashur dhe vëllezërit e mi në vendet islame, dua t'ju shpreh disa pika për këtë çështje.

Së pari, janë operacionet e 7 Tetorit, për të cilat kohët e fundit ka pasur analiza të ndryshme. Është disfata që ka përjetuar që nga ajo ditë regjimi uzurpues sionist, e cila është e vështirë për t'u riparuar si nga ana ushtarake, ashtu edhe nga ajo inteligjente. Sigurisht që të gjithë flasin për disfatën, por ajo që unë dua të fokusohem është humbja e ‘pariparueshme’. Dua të them se ky tërmet shkatërrues ka shkatërruar strukturat kryesore të sundimit të regjimit uzurpator në një mënyrë që nuk mund të rindërtohet lehtë. Nuk duket e mundur që regjimi pushtues sionist, me zhurmën që krijon, t'i ringjallë këto struktura me mbështetjen që merr sot nga perëndimorët në botë. Dua të theksoj se nga e shtuna e 7 tetorit, regjimi sionist nuk është më regjimi i vjetër sionist dhe se goditja që ka marrë nuk mund të kompensohet kaq lehtë.

Pika e dytë e cila mendoj se është shumë e rëndësishme është fakti se kjo fatkeqësi ndodhi si rezultat i veprimeve të vetë sionistëve. Kur mizoria dhe vrasja i kalojnë kufijtë e tyre, kur lakmia arrin kulmin, duhet të presësh stuhinë. Çfarë i keni bërë ju kombit palestinez? Aksioni i guximshëm dhe njëkohësisht vetëmohues i palestinezëve ishte një përgjigje ndaj krimit të armikut uzurpues, i cili kishte vite që vazhdonte dhe ishte shtuar në intensitet gjatë muajve të fundit; për këtë gjë është përgjegjës qeveria aktuale e regjimit uzurpator. Në historinë e fundit botërore - me sa dimë ne, në këtë periudhë të fundit të botës, domethënë në njëqind vjetët e fundit ose edhe më shumë - asnjë komb islam nuk është përballur me një armik si ai me të cilin përballen sot palestinezët; një armiqësi dhe gjakmarrje e tillë e keqe, e shëmtuar, mizore nuk është parë kurrë në vendet e tjera islame. Kombet shpesh janë shtypur, por armiqtë e tyre nuk kanë qenë kurrë kaq të paturpshëm, kaq të shëmtuar dhe kaq mizorë. Asnjë komb musliman nuk ka qenë ndonjëherë i shtypur, i rrethuar apo vuajtur nga uria aq sa është populli palestinez; as nuk ka asgjë të tillë në botë dhe as nuk mund të shohim diçka të tillë para syve tanë. Qeveritë perëndimore, veçanërisht Amerika dhe Anglia, nuk kanë mbështetur kurrë asnjë shtet aq sa mbështesin dhe ndihmojnë këtë qeveri artificiale, mizore dhe gjakatare. Së pari britanikët, më pas amerikanët dhe më pas, kur kishte një bllok lindor në botë, ish-Bashkimi Sovjetik dhe vende të ndryshme të tjera, të gjithë ndihmuan këtë regjim mizor. Dhe ky regjim mizor nuk tregoi mëshirë për askënd, duke përfshirë gra, burra, pleq dhe fëmijë, nuk mbrojti vendet e shenjta të xhamisë Al-Aksa, vendosi kolonët e tij mbi popullin palestinez si qen të çmendur dhe shkelmoi ata që ishin duke falur namaz. Pra, çfarë duhet të bëjë ky komb përballë gjithë kësaj shtypjeje? Populli palestinez është një komb krenar, një komb i lashtë. Populli palestinez nuk është populli i djeshëm apo i sotëm, është një shoqëri me një histori mijëravjeçare. Si duhet të reagojmë ndaj një mizorie të tillë? Me sa duket, po krijohet stuhi dhe kërdi sa herë që po jepet rasti. O shtypës sionistë! Fajëtorët jeni ju. Ju jeni shkaku i kësaj përmbytjeje. Ju e sollët këtë telashe mbi veten tuaj. Një komb krenar dhe trim nuk mund të ketë rrugë tjetër përballë një armiqësie të tillë.

Pika e tretë: Tani, ky armik mizor dhe i poshtër që u godit me shuplakë ka filluar të luajë rolin e të shtypurit. E ndihmojnë edhe të tjerët; Mediat arrogante botërore i ndihmojnë ata për t'u paraqitur si të shtypur. Sigurisht, edhe kjo është një llogaritje e gabuar dhe këtë do ta shpjegoj më vonë; kjo politikë e portretizimit të të shtypurve është qind për qind joreale dhe gënjeshtër. A janë të shtypur për shkak se muxhahidët palestinez arritën të çajnë bllokadën e Gazës, të shpëtojnë dhe të arrijnë në qendrat ushtarake dhe civile të sionistëve? Ky regjim pushtues nuk mund të jetë i shtypur sido që të jetë, ai është mizor, agresiv, injorant, flet pa kuptim e shumë të tjera, por nuk kurrë nuk është i shtypur, është shtypës. Askush nuk mund ta portretizojë këtë përbindësh të lig si të shtypur.

Pika e katërt: ky regjim pushtues kërkon të marrë rolin e të shtypurit dhe të shtojë edhe më shumë mizorinë e tij. Sulmi në Gaza, sulmi në shtëpitë e njerëzve, sulmi ndaj civilëve, vrasjet masive; Sa katë dëshiron t'i shtojë këto vrasje duke e portretizuar veten si të shtypur? Ai përpiqet të justifikojë vrasjet që ka bërë duke e bërë veten të duket si i shtypur. Siç e thashë më parë, të gjitha këto janë llogaritje të gabuara. Udhëheqësit, vendimmarrësit dhe mbështetësit e regjimit uzurpator duhet ta dinë se veprimet e tyre do t'u sjellin fatkeqësi më të madhe. Ata duhet ta dinë se reagimi ndaj këtij brutaliteti do të jetë një shuplakë më e rëndë në fytyrat e tyre të shëmtuara. Vendosmëria e të rinjve trima palestinezë dhe sakrificave që ata kaluan, forcohet edhe më shumë nga këto vrasje të regjimit sionist. Kjo është situata sot. Ka ikur koha kur ata mendonin se mund të fitonin një vend për veten e tyre në Palestinë duke u ulur në të njëjtën tryezë me shtypësin. Tashmë kanë mbaruar ato ditë. Sot, palestinezët janë vigjilentë, të rinjtë janë vigjilentë, lojtarët palestinez po punojnë me mjeshtëri të plotë. Prandaj, është një llogaritje e gabuar për ta të mendojnë se mund të vazhdojnë vrasjet e tyre duke u përpjekur ta paraqesin veten si të shtypur. Natyrisht, bota islame nuk duhet të heshtë përballë këtyre vrasjeve, duhet të reagojë.

Së fundi: mbështetësit e regjimit dhe disa nga vetë njerëzit e regjimit uzurpator kanë thënë ditëve të fundit dhe vazhdojnë ende me fjalët e tyre boshe se Republika Islamike e Iranit qëndron prapa kësaj lëvizjeje, por e kanë gabim. Sigurisht, ne mbrojmë Palestinën, mbrojmë rezistencën. Ne puthim ballin e lojtarëve të zgjuar, të guximshëm dhe të rinjë palestinez të cilët e projektuan me zgjuarsi këtë lojë dhe jemi krenarë për ta. Kjo është e vërtetë, por ata që thonë se "ky veprim i palestinezëve është vepër e jopalestinezëve" nuk e kanë njohur popullin palestinez. Ata e nënvlerësuan popullin palestinez. Ky është gabimi i tyre; edhe këtu kanë llogaritur gabim. Natyrisht, e gjithë bota islame është përgjegjëse dhe e ka për detyrë të mbështesë palestinezët. Dhe me lejen e Zotit do ta përkrahin. Por, kjo punë është plotësisht punë e palestinezëve. Lojtarët e zgjuar dhe të rinj të guximshëm arritën të krijonin këtë epikë duke sakrifikuar jetën e tyre. Me lejen e Zotit, kjo trimëri dhe ky heroizëm do të jenë një hap i madh për çlirimin e Palestinës.

Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi ju.Burimi : Media e Lire