“Imad Mughniyeh, Qassem Suleimani organizuan tunelet e Gazës”

Publikuar në Nën. 3, 2023, 6:28 a.m.

Përfaqësuesi i lëvizjes së rezistencës së Hamasit në Liban, Ahmad Abdu Hadi, zbuloi se komandanti i lartë i Hezbollahut Hajj Imad Mughniyeh dhe komandanti i Forcave Quds të IRGC, gjenerali Qassem Suleimani e kishin vizituar Gazën në mënyrë të përsëritur dhe kishin kontribuar në veprimet e rezistencës kundër entitetit sionist në enklavën bregdetare.

“Në Gaza ka tunele nëntokësore 360 kilometra. Ideja e këtyre tuneleve u prezantua nga dy burra: i pari ishte Imad Mughniyeh, ndërsa i dyti ishte Qassem Suleimani”, tha Abdul Hadi në një takim me gazetarët të mërkurën.

Dëshmorët Suleimani dhe Mughniyeh shkuan vazhdimisht në Gaza dhe kontribuan në planet mbrojtëse nga fraksionet e rezistencës në brezin e rrethuar, shtoi Abdul Hadi.

“Falë Suelimanit dhe Mughniyeh, rezistenca arriti të ketë dhe prodhojë raketa Kornet dhe raketa kundërajrore, si dhe raketa të pajisura me tre koka luftarake që mund të arrijnë në Tel Aviv.

Mughniyeh u martirizua në një sulm me bombë të Mossad në kryeqytetin sirian, Damask, në shkurt 2008. Suleimani ishteBurimi : Al Manar