Pse Amerika Nuk Eshte "Aleati Jone Strategjik"?

nga Azem Gani Kovaçi | Publikuar në Maj 31, 2022, 2:08 a.m.

Ne rradhe te pare te deshifrojme fjalen "aleat strategjik"
ÇFARE NENKUPTON TERMI "ALEAT STRATEGJIK"
Aleate strategjik do te thote qe dy vende/shtete/,kombe...: te kene marrëdhënie te veçanta/shume te ngushta, me respekt reciprok dhe interesa te ndersjellta. Qe mbrojne interesat e njeri-tjetrit ne arenen nderkombetare, ne politike/diplomaci/perkrahje logjistike/ushtarake/ekonomike dhe infrastrukturore. Pra, aleatet strategjik shkojne përtej marrëdhënieve bilaterale.
Te kuptosh nivelin e nje partneriteti/aleati strategjik shikoni aleancen strategjike "Amerike - Izrael" ose Britani-Amerike
Shtrohet pyetja!
A eshte "aleanca" Amerikes me Shqiptaret ne nivelin e nje "aleance/partners strategjik" siç permendem ato te Izraelit dhe Britanise???
Pergjigja realiste eshte JO!!! nuk jane dhe as kurre nuk kane per te qene!
Përtej asaj qe politikanet Shqiptare na e servirin si nje "aleance te nje strategjie te thelle", ne realitet eshte nje gënjeshtër dhe hedhje hi syve te shqiptareve.
Shtrohet pyetja tjeter
PSE AMERIKA NUK ESHTE "ALEATI JONE STRATEGJIK"?
1) Sepse aleati i strategjik nuk do ta linte Kosoven konflikt te ngrire sot e 24 vjet. Ne fakt aleati strategjik do ta lejonte Kosoven te krijonte ushtri ose te bashkohej me Shqiptare.
2) Sepse aleati strategjik do te perkrahte te drejten tende mbi Çamerine! Ne fakt perkrah greqine!
3) Sepse aleati strategjik nuk do te perdorte ty si kosh pleherash per te sjellur armet kimike te Sirise qe askush ne bote nuk i donte. (Fale protestave popullit shqiptare ato nuk u sollen ne Shqiperi, se po te ishte per politikanet Shqiptare ato arme sot do te ishin ne Shqiperi kembekryq)
4) Sepse aleati strategjik nuk do te perdorteb ty si leter higjenike per te mbajtur disidentet iranian (dhe krijo qytete me ta). Aleati strategjik nuk do ta impononte nje gje te tille.
5) Sepse aleati strategjik nuk do te perdorte ty per te strehuar bashkepuntoret e tyre Afgan.
6) Sepse aleati strategjik te perkrah per nje bashkim te trojeve shqiptare dhe nuk do ishte kunder siç eshte amerika.
7) Sepse aleati strategjik do te kishte bere gjera te prekshme per ty dhe jo vetem llafollogji.
Sepse aleati strategjik nuk do te trajtonte si te dores se dyte.
Njihi 'aleatet' ti Shqiptar! Veçanërisht ate amerikan!
Shqiptaret kane vetem nje aleat te sinqert dhe strategjik!!! dhe ju garantoj qe nuk eshte amerika.