Protesta pro palestineze në Skotland

Publikuar në Shta. 8, 2020, 12:27 a.m.

Aktivistët  pro-Palestinë  zbritën në stadiumin e futbollit Hampden Park në qytetin skocez të Glasgow për të denoncuar ndeshjen e së Premtes në Ligën e Kombeve midis  ekipit kombëtar të futbollit të Skocisë dhe një klubi të regjimit izraelit.

Organizuar nga 'Fushata e Solidaritetit Skocez Palestinez', protesta erdhi mes përshkallëzimit të dhunshëm të kohëve të fundit kundër Gazës dhe shkeljeve të mëtejshme të Izraelit në tokat Palestineze.

Normalisht, skocezët e pasionuar do të brohorisnin në mbështetje të ekipit skocez, por këtë herë, ndeshja u luajt pas dyerve të mbyllura.

Sidoqoftë, aktivistët  pro-Palestinë treguan fuqine; duke dënuar ekipin për refuzimin e saj për të pranuar lutjen e Palestinës kundër një ekipi i cili përfaqëson një regjim me gjak Palestinez në duar.

Duke folur me protestuesit, ishte e qartë se ata ndiheshin plotësisht të turpëruar nga Shoqata e Futbollit  e Skocisë për lejimin e kësaj ndeshje të diskutueshme në tokën Skoceze.

Në një lutje të sinqertë të postuar në YouTube në fillim të këtij viti, lojtarët palestinezë nxitën për bojkot të çdo lidhje me Izraelin, duke pretenduar se atletët palestinezë janë nënshtruar shtypjes dhe terrorizmit.

Protestuesit mund të jenë të pafuqishëm për të ndaluar krimet e Izraelit, por ata iu përgjigjën thirrjes palestineze për veprim - duke provuar që ekipi i Palestinës mund të arrijë ende pikë, edhe nëse është jashtë fushës së futbollit.Burimi : IQNA