Aktivisti saudit i burgosur në grevë urie

Publikuar në Jan. 2, 2021, 4:56 p.m.

Aktivisti saudit,  Muhammed al-Kahtani ka hyrë në grevë urie në protestë për shkeljen e të drejtave të tij në burg.

Maha al-Kahtani, gruaja e tij, tha se aktivistit të të drejtave i janë hequr të drejtat e tij themelore në burg, njoftoi Arabi21.

Ajo tha se nuk kishte asnjë informacion në lidhje me situatën e burrit të saj pas ditëve të grevës së urisë.

Al-Hamid dhe një bashkëthemelues, Muhammad

Al-Kahtani dhe Abdullah al-Hamid, bashkëthemeluesit e Shoqatës Saudite të të Drejtave Civile dhe Politike (ACPRA), e cila është shpërbërë, u dënuan në Mars 2013 për operimin e një organizate të palicencuar të të drejtave të njeriut, midis akuzave të tjera, në një gjyq që tërhoqi kritika të përhapura ndërkombëtare. Al-Hamid vdiq në burg në muajin maj.Burimi : IQNA