Pasiguria rreth Haxhit 2021

Publikuar në Shk. 4, 2021, 3:48 a.m.

Një zyrtar i Organizatës së Haxhit dhe Umres të Iranit tha se nuk ka pasur asnjë lajm apo informacion nga Arabia Saudite nëse Haxhi do të mbahet apo jo në vitin 2021.

Duke folur në një takim të përbashkët të organizatës dhe Huxhat ul -Islam Seyed Abdol Fattah Navab, përfaqësues i Udhëheqësit të Revolucionit Islamik në Haxh dhe Umre, Akbar Rezaei tha se nuk ka pasur asnjë lajm për këtë çështje deri më tani.

Ai shtoi se Organizata e Haxhit dhe Umres megjithatë po diskuton dhe planifikon masat e nevojshme për të dërguar  Haxhit nëse mbahet këtë vit.

Në vitin 2020, ritualet e Haxhit u mbajtën në qytetin e shenjtë të Mekës, Arabia Saudite, me një numër të kufizuar haxhijsh  për shkak të shpërthimit të koronavirusit.

Vetëm një mijë (dhe sipas disa raporteve lokale 10,000) haxhinj  morën pjesë në Haxhin e vitit 2020, të gjithë ata ishin banorë të Mbretërisë Saudite.

Të gjithë haxhijtë iu nënshtruan kontrolleve të temperaturës dhe testeve të virusit para se të mbërrinin në Mekë dhe ishin në karantinë në shtëpi dhe në dhomat e tyre të hotelit në qytet përpara fillimit të ritualeve.Burimi : IQNA