Mashreghnews: Jemeni u armatos, edhe Palestina është duke u armatosur

Publikuar në Prill 11, 2022, 1:27 a.m.

Shikimi i armëve të zjarrit duke u dorëzuar në këto zona, të cilat janë nën kontroll të rreptë të bazave ushtarake, tregon se udhëzimet strategjike të Ayatollah Imam Khameneit u kryen gradualisht: “Ne besojmë se Bregu Perëndimor duhet të armatoset si Gaza. Për ata që shqetësohen për fatin e palestinezëve, nëse mund të bëjnë diçka, kjo është gjëja."

Veprimet e armatosura të flijimit të kryera nga një mësues në territoret e pushtuara të Palestinës në 1948 në ditët e kaluara dhe rreth Mesxhid al-Aksa përmbajnë një mesazh të rëndësishëm. Fakti që ne pamë që armët e zjarrit të dërgoheshin në këto zona, të cilat janë nën kontroll të rreptë të bazave ushtarake, tregon se udhëzimet strategjike të mëposhtme të Ajatollah Imam Khameneit u kryen gradualisht:

“Ne besojmë se Bregu Perëndimor duhet të jetë i armatosur si Gaza. Për ata që shqetësohen për fatin e palestinezëve, nëse mund të bëjnë diçka, kjo është gjëja. Edhe atje duhet të armatosin popullin. E vetmja gjë që do të pakësojë vuajtjet e palestinezëve është të forcojnë duart e tyre në mënyrë që ata të mund të tregojnë forcë. Përndryshe, me një qasje të përshtatshme, bindëse dhe pajtuese, asgjë nuk do të bëhet në dobi të palestinezëve.”

Ashtu siç vrasësit sauditë ngritën duart përballë rezistencës së armatosur të Jemenit pas shtatë vitesh masakre, është e mundur që një ngjarje e ngjashme e bekuar të përsëritet shumë shpejt në Palestinë

Muhammed İmaniBurimi : Mashreghnews