Imam Hamenei përgëzoi ekuipazhin e cisternave iraniane që dërguan karburant në Venezuelë

Publikuar në Qershor 14, 2020, 10 p.m.

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik,  Ajatullah Sejjid  Ali Hamenei përgëzoi ekuipazhin e cisternave të naftës iraniane që bartnin karburant në Venezuelë për "punën e tyre të shkëlqyeshme".

Në një mesazh të hënën, Ajetullah Hamenei përshëndeti kapitenët dhe ekuipazhin e naftëtarëve iranianë që transportonin dërgesa të karburantit në Venezuelë.

"Ju bëtë një punë të shkëlqyeshme. Lëvizja juaj ishte një xhihad. Ju sollët lavdi vendit, "u tha Ajetullah Hamenei detarëve.

Udhëheqësi e uroi gjithashtu ekuipazhin e cisternave të naftës.

Në maj, pesë cisterna iraniane transportuan benzinë ​​në Venezuelë në kundërshtim të sanksioneve të SHBA.

Megjithëse SH.B.A. ka kërcënuar të bllokojë shpërndarjen dhe madje kishte vendosur një flotile detare në Detin e Karaibeve, depozitat e naftës iraniane lundruan nëpër Karaibe dhe dorëzuan karburantin në portet e Venezuelës.

Analistët besojnë se gjesti i solidaritetit i Iranit do të forcojë marrëdhëniet diplomatike dhe marrëveshjet tregtare midis dy vendeve.