Normalizimi i lidhjeve të Sudanit me Izraelin ka nevojë për diskutim të ri: zyrtar

Publikuar në Shk. 20, 2021, 5:26 a.m.

Çështja e normalizimit të lidhjeve të Sudanit me Izraelin ka nevojë për një diskutim të ri në dritën e formimit të një kabineti të ri dhe politikanëve të rinj të shquar, tha një anëtar i Këshillit Sovran tranzicional të vendit arab.

"Ne po flasim për një politikë të jashtme gjithëpërfshirëse që lidhet me interesat tona dhe prandaj kjo çështje do t'i nënshtrohet diskutimit përsëri në të njëjtin drejtim që kemi kaluar ... Çështjet si kjo u caktohet udhëheqësve të rinj, kështu që është shumë herët për të folur Për atë që do të ndodhë me të në këtë pikë, "tha Mohamed Al Faki Suleiman për Agjencinë Anadolu.

Tetorin e kaluar, Khartoum njoftoi se po normalizonte marrëdhëniet e saj me Tel Avivin. Vëzhguesit besojnë se masa erdhi për të inkurajuar SHBA për të hequr Khartoum nga lista e sponsorëve të saj të terrorizmit. Por disa fraksione politike, duke përfshirë edhe ata që përbëjnë koalicionin qeverisës, njoftuan refuzimin e tyre të marrëveshjes.

Më 8 shkurt, kryeministri sudanez Abdalla Hamdok tha se Këshilli Legjislativ Sudanez, i cili do të formohet më 25 shkurt, do të vendosë për këtë çështje.Burimi : IQNA