Venezuela dyfishon prodhimin e naftës me ndihmën e Iranit

Publikuar në Jan. 24, 2022, 12:53 a.m.

Venezuela thuhet se ka dyfishuar prodhimin e saj të naftës në muajt e fundit, falë Iranit dhe lojtarëve të tjerë që e ndihmuan atë të shmang sanksionet e SHBA-së.

Venezuela thuhet se ka dyfishuar prodhimin e saj të naftës në muajt e fundit, falë Iranit dhe lojtarëve të tjerë që e ndihmuan atë të shmang sanksionet e SHBA-së.

Burimet e industrisë së naftës kanë konfirmuar për Miami Herald se prodhimi i naftës në Venezuelë vlerësohet të jetë mesatarisht 900,000 fuçi në ditë në dhjetor dhe vendi mund të arrijë në 850,000 fuçi në ditë në janar, falë dërgesave të rregullta të holluesve, kryesisht nga Irani, për të kompensuar rënien e prodhimit vendas.

Këta hollues - një derivat i naftës i njohur zakonisht si nafta - nevojiten për të reduktuar viskozitetin e naftës së papërpunuar shumë të rëndë të Venezuelës.Burimi : Medya Şafak