Talibanët: ISIS ishte projekti i pushtuesve

Publikuar në Mars 27, 2022, 12:32 a.m.

Talibanët, duke reaguar ndaj deklaratës së bërë nga komanda CENTOM, deklaruan se ISIS ishte projekti i atyre që pushtuan Afganistanin.

Sipas lajmeve të shërbimit BBC Persian, kreu i shërbimit inteligjent taliban ka reaguar ndaj deklaratës së gjeneralit Kenneth McKenzie, komandantit të Forcave Qendrore të SHBA-së, se dega e ISIS në Khorasan vazhdon aktivitetet e saj në Afganistan.

Në një deklaratë të lëshuar në përgjigje të deklaratës së McKenzie, agjencia e inteligjencës talebane tha, "ISIS është një projekt i atyre që pushtojnë Afganistanin dhe nuk ka prani fizike të ISIS askund në Afganistan për momentin".

Komandanti i CENTCOM-it, gjenerali Kenneth McKenzie pohoi se janë rreth 2000 militantë që i përkasin degës Khorasan të ISIS-it në Afganistan, sipas vlerësimit të tyre në një konferencë shtypi pak kohë më parë.

Kenneth McKenzie, i cili deklaroi se talebanët i liruan militantët e ISIS në burgje kur morën kontrollin e Kabulit në gusht të vitit të kaluar, tha se ISIS fitoi energji në Afganistan falë kësaj dhe akuzoi talebanët për mungesë largpamësie.

Nga ana tjetër, agjencia e inteligjencës talebane deklaroi se ISIS-i, të cilin e cilësoi si projekt i pushtuesve, është eliminuar plotësisht në Afganistan dhe se për momentin nuk ka militantë të ISIS-it askund në vend.

Në fund të lajmit të saj, BBC publikoi një foto të "Amirit të Khorasanit" të ISIS-it, Abdurrahim Muslimdust, për të cilën ai pretendoi se ishte marrë gjatë qëndrimit të besnikërisë ndaj talebanëve në një takim në të cilin kreu i agjencisë së inteligjencës talebane, doktor Bashir, ishte i pranishëm në provincën Nengerhar.Burimi : Yakın Doğu Haber