Vdes ushtari shqiptar në Afganistan

Publikuar në Jan. 23, 2021, 2:12 p.m.

Një ushtar shqiptar ka vdekur në Afganistan, njoftoi  Ministria e Mbrojtjes e Shqipërisë të mërkurën, i dyti nga vendi i vogël i Ballkanit Perëndimor që vdiq gjatë misionit paqeruajtës ndërkombëtar.

Ushtari, i identifikuar vetëm me inicialet Xh. J., vdiq të martën në mbrëmje në ora 3:10,  tha ministria në një deklaratë.    Ministria nuk specifikoi vendndodhjen ose dha ndonjë detaj në lidhje me rrethanat, raportoi AP.

Ministria tha se ushtria shqiptare po ndihmonte një hetim nga komanda e të ashtuquajturit operacioni i Misionit të Mbështetjes së Vendosur në Afganistan, i përbërë nga rreth 16,000 trupa nga 38 vende.

Shqipëria, një anëtare e NATO-s që nga viti 2009, ka qenë pjesë e Misionit Ndërkombëtar që nga viti 2010. Shqiperia aktualisht ka 99 trupa në Afganistan, të vendosura në dy baza në Herat dhe Kabul.

Ministria shprehu ngushëllime për familjen dhe "siguron personelin në mision dhe familjet e tyre për mbështetje të vazhdueshme në përmbushjen me sukses të misionit të tyre".Burimi : IQNA