Xhamia Franceze hap derën për të pastrehët

Publikuar në Shk. 16, 2021, 11:31 p.m.

Xhamia Mantes Sud në departamentin e Yvelines të vendit, e vendosur rreth 50 kilometra (31 milje) në perëndim të kryeqytetit Paris, ka vendosur shtretër brenda xhamisë për ata që strehohen. Me mbështetjen e As Suffa Association, ajo gjithashtu shërben ushqime për nevojtarët.

Ishwor, një migrant nepalez i cili u strehua në xhami, i tha Anadolu Agency se ai nuk do të harrojë që muslimanët t'i hapin dyert e tij gjatë netëve të ftohta.

“Muslimanët na pritën. Jam shumë i lumtur që jam pritur në një vend kaq të dalluar ”, tha ai.

Abdelaziz el Jaouhari, kreu i shoqatës së xhamisë, tha se xhamia u ndërtua në 2015 dhe se ajo shërben si një vend adhurimi, si dhe një qendër për dije dhe për aktivitete shoqërore.

Ndërsa ndërtonin xhaminë, tha Jaouhari, ata kishin parasysh rolin e xhamive gjatë epokës së Profetit Muhamed. "Xhamitë e tij [të Profetit Muhamed] kishin 3 funksione kryesore. Sjellja e njerëzve së bashku, aftësimi i tyre për të marrë njohuri dhe sigurimi i mbështetjes sociale," tha ai.

Kati i tretë, i cili do të ndërtohet, do të shërbejë si një qendër për njohuri, shtoi ai: "Ne donim të ndiqnim sunetin [praktikat] e Profetit Muhamed."

“Ne ofrojmë strehim urgjence për të pastrehët gjatë gjithë vitit. Ne i hapim dyert e xhamisë jo vetëm për myslimanët, por të gjithë ata që na trokasin në derë ".

Jaouhari tha se ata morën mbështetje nga shumë njerëz pasi bënë një telefonatë në mediat sociale, duke shtuar se njerëzit donin të ishin vullnetarë në xhami për të ndihmuar njerëzit në nevojë ndërsa të tjerët dërguan materiale ndihme.

Aisha Bendoukha, një nga vullnetaret me origjinë algjeriane, tha se ajo vjen në xhami çdo të shtunë si vullnetare dhe ndihmon në punën bamirëse.

Duke vënë në dukje se ata shërbejnë vakte për më shumë se 150 njerëz në ditë, ajo tha, "Kështu e ndryshojmë botën çdo ditë."

Khedima Kadgam, një tjetër vullnetar, tha se numri i vullnetarëve në xhami është në rritje, duke shtuar, "Ideja për të qenë të dobishëm për dikë na jep forcë dhe motivim."Burimi : IQNA