Muhsin Rizai: Lufta e Ukrainës do të zgjasë të paktën 10 vjet / Ne duhet të ringjallim vlerat e dekadës së parë të Revolucionit Islamik

Publikuar në Prill 8, 2022, 6:12 a.m.

Muhsin Rızai vazhdoi: “Në vend erdhi në pushtet një qeveri popullore dhe revolucionare. Ju duhet të përfitoni nga kjo mundësi. Për këtë, ne duhet të ringjallim vlerat e dhjetë viteve të para të Revolucionit. Vlerat e dhjetë viteve të para të Revolucionit janë transformuar në njëzet apo tridhjetë vitet e fundit”.

Muhsin Rızai, këshilltari ekonomik i Presidentit të Republikës Islamike të Iranit Ibrahim Reisi dhe ish-komandanti i përgjithshëm i Ushtrisë së Gardës Revolucionare, parashikoi se "lufta me Ukrainën do të zgjasë të paktën 10 vjet" dhe tha: "Ne po përballemi me një situatë shumë të rëndësishme dhe të re në nivel ndërkombëtar dhe ne duhet të përgatitemi për kushte të reja."

Duke iu drejtuar imamëve të së premtes në xhaminë Hyrremshehr Masjid-i, Muhsin Rizai tha: “Lufta e Ukrainës është një aventurë e rëndësishme dhe nuk duket se përfundon lehtë. Të gjithë miqtë amerikanë në rajon e kuptuan se marrëdhënia me Shtetet e Bashkuara nuk ishte rruga drejt shpëtimit. Rënia e marrëdhënieve të vendeve të rajonit me Amerikën çon në transformime në shoqëritë e rajonit. Në fakt, është e mundur që kombet e rajonit të tregojnë guxim dhe të sjellin disa ngjarje madhore në rajon.”

Muhsin Rizai vazhdoi: “Në vend erdhi në pushtet një qeveri popullore dhe revolucionare. Ju duhet të përfitoni nga kjo mundësi. Për këtë, ne duhet të ringjallim vlerat e dhjetë viteve të para të Revolucionit. Vlerat e dhjetë viteve të para të Revolucionit janë transformuar në njëzet apo tridhjetë vitet e fundit”.Burimi : Medya Şafak