Kolonializmi izraelit duhet të largohet

nga Susana Halil | Publikuar në Nën. 22, 2023, 3:54 a.m.

Paqja është një formulë matematikore e mbështetur nga drejtësia dhe drejtësia është fundi i kolonializmit. Ndërsa, fundi i kolonializmit izraelit është fundi i imperializmit amerikan. SHBA do të humb të gjithë kontrollin në Lindjen e Mesme dhe më pas edhe në Evropë.

Jemi në shekullin e 21-të dhe mendojmë, besojmë dhe ndjejmë se anakronizmi i kolonializmit i përket një të kaluare çnjerëzore dhe se ky barbarizëm është kapërcyer prej kohësh në histori. Jo, brutaliteti i kolonializmit është ende i pranishëm në historinë tonë dhe në kohën tonë. Për më tepër, ky regjim kolonial është shumë më i fortë se vendi juaj, ose ndryshe, vendi juaj po nënshtrohet dhe po zvarritet nga ky anakronizëm i fuqishëm kolonial.

Ky regjim kolonial i quajtur "Izrael" dhe i imponuar Palestinës në vitin 1948 ka lindur në Evropë dhe prandaj është evropian.

Sionizmi, njejtë si kryqëzatat, lindi në Evropë; Ndoshta është i vetmi kolonializëm që nuk vjen nga një popull, si në kolonializmin klasik, por nga lëvizjet fetare apo instrumentalizimi fetar eurocentrik.

Nëse triniteti fetar monoteist judeo-kristiano-mysliman lindi në qytetërimin levantin ose semitë (trashëgimia e universit të sotëm arab), kjo situatë nuk i bën domosdoshmërisht semitë ndjekësit e ndryshëm të këtyre doktrinave në mbarë botën. Le të themi se më shumë se dy miliardë të krishterë kanë një pretendim historik ndaj Palestinës, ose se 210 milionë myslimanë indonezianë kanë një pretendim historik ndaj Gadishullit Arabik.

Tani, evropianët që ndjekin fenë hebraike e konsiderojnë veten semitë. Ata njihen si Ashkenazimë evropianë, domethënë çifutë evropianë. Pikërisht këtu lëvizja fashisto-koloniale shpalos projektin e saj për krijimin e një “shteti-komb” për hebrenjtë. Etnikisht, ata janë evropianë kaspikë, saksonë, galë, sllavë gjermanikë, skandinavë, kaukazianë dhe vikingë, por nuk janë semitë.

Ata që u përhapën nëpër botë nuk ishin as hebrenj, as të krishterë e as myslimanë. Ishin fetë e lidhura me to që u përhapën nëpër botë. Doktrinat janë miratuar, imponuar dhe unifikuar nga popujt e botës.

Judaizmi, Krishterimi dhe Islami nuk janë kombe.

E gjithë historia, legjendat, mitet, pasazhet dhe vargjet e librave të shenjtë u referohen semitëve, vendasve të këtyre territoreve. Ata janë nga kjo tokë semite. Hebrenjtë semitë janë pjesë e historisë levantine, por hebrenjtë ashkenazi jo-semitë nuk janë. Kur kolonialisti sllav fashist i Mileikowsky (Netanyahu) evokon pasazhe epike fetare çifute sikur të ishin nga paraardhësit e tij, kjo nuk është gjë tjetër veçse një falsifikim i historisë. Të qenurit hebre nuk i bën ata ashkenazi semitë.

Është e trishtueshme të duhet të shpjegojmë sa më sipër, por këtu bëhet fjalë për një eurocentrizëm të ndritur që i bën ata të paaftë. Kjo është një paaftësi e ndritur eurocentrike, ku përfshihet edhe e majta, që përfundimisht përfiton nga fashizmi kolonial sionist.

Lëvizja e fuqishme sioniste fashisto-koloniale evropiane arriti të impononte praninë e saj koloniale në Palestinë. Ata ju shitën juve qartë faktin se ky ishte një konflikt fetar, një spektakël mijëvjeçar, krejtësisht abstrakt dhe një eter për të fshehur natyrën koloniale të mashtrimit moral eurocentrik të quajtur “Izrael”.

​Historia e projektit kolonial nuk kufizohet vetëm në Palestinë; Ai zgjerohet në Liban, Siri, Irak, Jordani, Egjipt dhe Arabinë Saudite, nga Nili në Eufrat, e deri në "Izraelin e madh". Në fakt, ky kolonializëm nuk ka një kushtetutë kombëtare që të përcaktohen vijat kufitare... E gjithë bota arabe dhe persiane është nën kërcënim.

​Ju jeni shitur dhe mashtruar se ky është një konflikt fetar, diçka mijëravjeçare dhe abstrakte: arabët antisemitë, myslimanët antisemitë dhe myslimanët janë armiq të demokracisë; Myslimanët paraqiten si mizogjenë, egërsira antiperëndimore... Ju thonë se “Izraeli” në fjalë është i rrethuar nga monstra arabë.

E gjithë kjo është për të injoruar natyrën e fashizmit kolonial, për të fshehur shkatërrimin e një populli semitë autokton që ka jetuar për më shumë se 11,000 vjet.

Në mes të Marrëveshjeve poshtëruese të Oslos dhe normalizimit fëminor të liderëve tradhtarë të tiranëve arabë qëndron varri i çështjes palestineze.

Ne shumë mirë e dimë se kolonializmit i nevojiten burimet natyrore në Gaza dhe për këtë duhet të dëbojë popullin vendas palestinez. Njëkohësisht dihet se makthi më i madh i këtij kolonializmi është faktori demografik, shtimi i popullsisë autoktone si metodë mbijetese përballë shfarosjes së kryer nga kolonizatori.

Është koha për të ringjallur çështjen palestineze. Është koha për të folur për çlirimin e popullit autokton semitë palestinez.

​Është koha për të folur për fundin e kolonializmit eurocentrik të Izraelit.

Kjo nuk ka të bëjë vetëm me largimin e qeverisë kolonialiste fashiste të Netanyahut. Jo, ajo që bëhet fjalë këtu është eliminimi i regjimit kolonial "izraelit".

Të mos ngatërrohemi, të mos humbasim.

Është fundi i kolonializmit.

Ashtu siç u eliminuan kryqëzatat, skllavëria dhe nazizmi, duhet eliminuar edhe regjimi kolonial "izraelit".

Më vjen keq kur dëgjoj zëra nga e majta që dënojnë barbarinë e kolonializmit izraelit, por gjithashtu pretendojnë se "Izraeli" ka të drejtë të ekzistojë. Kjo nuk është aspak e vërtetë... Intelektual nga kolltuku.

Është e trishtueshme të dëgjosh njerëzit në të majtë të dënojnë Hamasin. Hamasi lufton për pavarësinë e popullit të tij kundër kolonializmit.

Një miku im më thoshte se kishte një lëvizje solidariteti me popullin palestinez sepse ata ishin viktima, por kur palestinezët u shprehën duke iu drejtuar luftës së armatosur, ajo u dënua.

Nuk është qasje e duhur për t'u thënë palestinezëve se si duhet të luftojnë nga perspektiva perëndimore. U takon palestinezëve të vendosin se si do të luftojnë. Mos lejoni që rehatia dhe frika juaj të jenë burimet që përcaktojnë konceptin e paqes.

Vizioni dhe misioni historik i popujve vendas kundër kolonizatorëve është luftimi i tyre.

​Fundi i kolonializmit izraelit është fundi i imperializmit amerikan. SHBA do të humb të gjithë kontrollin në Lindjen e Mesme dhe më pas edhe në Evropë.

Miliona popullsi izraelite do të bëhen qindra miliona popullsi autoktone palestineze. Çështja nuk është të dëbosh askënd duke siguruar çlirimin e Palestinës.

Paqja është një formulë matematikore e mbështetur nga drejtësia dhe drejtësia është fundi i kolonializmit.Burimi : Al Mayadeen